Hans-Jürgen Fabi bij de DSAM-finale

maandag 3 juni 2019
Hans-Jürgen Fabi heeft meegedaan aan de finale van de Deutsche Schach Amateurmeisterschaft in Magdeburg. De finale was onderdeel van de "Schachgipfel" ("Schaaktop"). Deze nieuwe Schachgipfel, die voor het eerst werd gehouden, was een combinatie van diverse evenementen; naast de finale van DSAM waren er ook de Duitse Masters voor mannen en vrouwen, waarin gestreden werd om het Duitse kampioenschap, de Einzelmeisterschaftern én het congres van de Deutsche Schachbund waar de nieuwe voorzitter werd gekozen.

Hans-Jürgen had zich in één van de 7 voorrondes gekwalificeerd voor de finale van de Deutsche Schach Amateurmeisterschaft, het Duitse amateurkampioenschap, exclusief voor spelers met een rating onder 2300. Hij speelde in groep E. In de finale scoorde hij 3½ uit 5, een uitstekende score voor de finale. Daarmee eindigde hij op een mooie 9e plek van in totaal 46 deelnemers.

In de German Masters voor vrouwen speelde Sarah Hoolt mee, die tweemaal te gast was bij SV Schaesberg. Na de voorlaatste ronde stond ze gedeeld aan kop. In de laatste ronde verloor ze echter en eindigde als tweede.