Fiona Steil-Antoni: ups en downs in de carrière

vrijdag 14 september 2018
Een veertigtal schaakliefhebbers kwamen op 13 september naar Het Streeperkruis voor de lezing van de Luxemburgse speelster Fiona Steil-Antoni. Haar hele schaakcarrière kwam aan bod. Fiona had niet alleen aandacht voor de gewonnen partijen, ook smadelijke nederlagen passeerden de revue. Blijf geconcentreerd, ook al sta je gewonnen, was de moraal van het verhaal. Ook fouten van sterke tegenstanders kwamen aan bod, waaruit blijkt dat ook sterke schakers slechts mensen zijn. Fiona′s carrière is er een van wisselende successen, winnen tegen veel sterkere tegenstanders, maar ook 1 punt uit 11 wedstrijden in de Franse liga van dit jaar.

Op speciaal verzoek van Fiona werd er na afloop een groepsportret gemaakt met een deel van de aanwezigen. Deze is hieronder te zien.

Vanaf 24 september speelt Fiona voor Luxemburg de Olympiade in Batumi, Georgië. Luxemburg heeft de sterkste opstelling in jaren. Het Nederlands damesteam bestaat uit de 5 speelsters die in april te gast waren op Slot Schaesberg: Nederlands kampioen Zhaoqin Peng, Anne Haast, Tea Lanchava, Iosefina Paulet en Rosa Ratsma. In het Duitse damesteam speelt Sarah Hoolt, die in 2016 en 2017 te gast was bij SV Schaesberg. Sopiko Guramishvili, die in april vorig jaar een lezing gaf bij SV Schaesberg, speelt zelf niet mee, maar verzorgt live commentaar.