Henk Temmink wint kerst-inn

zaterdag 23 december 2017
Het jaar is bijna om. Kerst staat voor de deur. Tijd voor de traditionele kerst-inn. Onder het genot van kerstbrood speelden 22 mannen en 1 vrouw een paar potjes snelschaak. Gezelligheid staat voorop, maar intussen is het ook het intern snelschaakkampioenschap.

De winnaar van dit jaar is Henk Temmink. In 14 partijen stond hij slechts 2 halfjes af. Tweede in groep A is René Coenjaerts. Daarmee is René intern snelschaakkampioen, aangezien Henk geen actief lid is. Karel Zwakhalen laat zien dat hij het spelletje na vele jaren afwezigheid nog niet verleerd is. Hij eindigt als derde in groep A.

Met overmacht winnaar in groep B is Herman Thomas. In de finale wist alleen de nummer 2, Jos Jeurissen, een half punt af te snoepen van Herman, verder won hij alles. De altijd snelle Karl-Heinz Krings eindigt als derde. Voor het eerst in vele jaren is er weer een intern snelschaakkampioen bij de dames: ons nieuw lid Sophie van Stiphout. Zij werd 4e in groep B. Ze volgt daarmee mevr. Van Dishoeck op, het laatste volwassen vrouwelijk lid van SVS.

Groep C kent een Duitse winnaar: Franz-Dieter Krug. Ook de nummer 2 komt uit Duitsland: Manfred Mingers. Maarten van Hulst eindigt als derde.

De foto′s zijn van Karel Zwakhalen