Senatorenschaak in Klimmen

donderdag 12 januari 2017
Ruim een jaar geleden zijn Frans Héman en ondergetekende (Fred Tammen) begonnen met het senatoren maandag-middagschaak in Café Keulen in Klimmen. Het is een gezamenlijke activiteit van SV Voerendaal en SV Schaesberg, we beginnen om 14 uur en zo tegen vijven zijn we klaar (voor de slotborrel).

Na een aarzelend begin (met moeite een opkomst van 4 schakers per middag) hebben we dit jaar de opkomst kunnen verdubbelen.
Met acht man kun je prima 2 vierkampen in rapid tempo spelen met een finale ronde van de nrs één, twee, drie en vier uit elke groep tot besluit. Vanmiddag (9 januari) was de uitslag: 1. Gert Deichman, 2. Frans Lipperts en 3. Frans Héman.
Maar het allerbelangrijkste vinden de deelnemers de prettige onderlinge sfeer. We hebben het gewoon leuk met elkaar.

In dat kader past ook dat wij aandacht wilden besteden aan de jeugd, met name het SamSam jeugdschaaktoernooi. We zijn met de pet (eigenlijk was het een schoenendoos met een gat erin) rondgegaan en hebben € 100 opgehaald.

Dit bedrag gaan we overmaken aan de organisatie van dit toernooi, die best een financieel steuntje in de rug kan gebruiken. Ook hebben wij in Succes Studiebegeleiding van Marie-Jozé Schiffelers een sponsor gevonden voor het SamSam jeugdschaaktoernooi, dat op 4 februari a.s. om 14 uur begint in Café Keulen. Leuk om eens te gaan kijken!

Maar nog leuker vinden wij het om je, als je zin en tijd hebt, om je op een maandagmiddag achter het schaakbord te treffen.

Namens de organisatoren:
Fred Tammen