Vervangende clubactiviteiten op chess.com

vrijdag 3 april 2020
Zolang we geen fysieke clubavonden mogen houden vanwege de beperkende maatregelen in de coronacrisis organiseert SV Schaesberg alternatieve schaakactiviteiten op chess.com. Zo blijven we toch actief met schaken bezig. Ook schakers uit de regio die geen lid zijn van de vereniging kunnen meedoen. Zo faciliteren we het schaken in de regio en zorgen we ook voor een leuk aantal spelers in onze toernooien.

Nu er 3 avonden zijn geweest hebben we het online schaken enigszins op poten staan. Voorlopig zijn er 2 vaste avonden op chess.com. Op maandag is er snelschaak en op onze vaste clubavond, donderdag, rapid. De exacte speeltempi kunnen van keer tot keer verschillen; soms met increment en soms zonder. Zo proberen we iedereen tegemoet te komen. De clubtoernooien beginnen steeds om 20:00 uur.

Om mee te doen heb je een account nodig op chess.com. Dat kan een gratis account zijn. Vervolgens dien je lid te worden van de club Schaakvereniging Schaesberg. Je kunt via chess.com een verzoek doen om lid te worden of je stuurt een e-mail met je gebruikersnaam naar internet@svschaesberg.nl en je krijgt van ons een uitnodiging die je moet accepteren.

Op de nieuwspagina van de club op chess.com worden links gepubliceerd naar de toernooien en deze links komen ook in de agenda op deze site staan. Vanaf een uur voor aanvang kun je je via deze links aanmelden. Wees wel op tijd, want klokslag 20:00 uur begint de eerste ronde en dan is aanmelden niet meer mogelijk.

SV Schaesberg hoopt zo een alternatief te bieden nu de clubavonden in Het Streeperkruis voorlopig geen doorgang kunnen vinden.