Duits Amateurkampioenschap in Aalen 2e speeldag

René Coenjaerts, donderdag 14 december 2017
Drie SVS'ers doen mee aan de "Deutsche Amateurmeisterschaft" in Aalen: Martin Schmitz, Werner Panzer en René Coenjaerts. Het toernooi wordt gespeeld van 15 tot en met 17 december. De eerste 4 ronden zijn gespeeld.

Zeer interessante lezing van Sarah Hoolt

Rien Seip, donderdag 30 november 2017
De door Sarah Hoolt in het Streeperkruis gegeven lezing hield van begin tot einde ieders aandacht vast.

Kampf, Kampf, Kampf

Rien Seip, vrijdag 24 november 2017
Een partij uit de interne

Clubblad november verschenen

René Coenjaerts, woensdag 8 november 2017
Het eerste clubblad van het seizoen 2017-2018 is verschenen.

27 november: Lezing Sarah Hoolt

René Coenjaerts, maandag 6 november 2017
Op maandag 27 november geeft WMG Sarah Hoolt een lezing over het Europees kampioenschap voor landenteams dat werd gespeeld van 28 oktober tot en met 6 november.

LiSB-competitie gaat van start

René Coenjaerts, zondag 29 oktober 2017
De Limburgse competitie is eindelijk van start gegaan. Het eerste begint het seizoen met een overwinning op DJZ 3. Schaesberg 2 verloor van Leudal 1 met 2-4. Het derde wint van DJZ 4.

Simultaankoorts!

Frits Esser, zondag 22 oktober 2017
In de 60er jaren was het meedoen aan een Simultaan-seance zeer populair en van onze vereniging hadden dan ook altijd meerdere mensen ingeschreven. De seances werden steevast na afloop van het Hoogoven- en of het IBM-toernooi door de hoofd-sponsor Vroom en Dreesman georganiseerd.

SV Schaesberg op breakingshots.eu

René Coenjaerts, vrijdag 20 oktober 2017
Op de website www.breakingshots.eu staat een reportage over SV Schaesberg van de hand van Lambert Rinkens. Een mooi sfeerverslag van een willekeurige clubavond met prachtige foto's.

Simultaan Tea Lanchava

Rien Seip, vrijdag 6 oktober 2017
Het Raadhuis Landgraaf bleek een prachtige locatie voor de simultaan door ChessQueen Tea Lanchava.

40 paard mannen en 3 schone dames gluren naar Mona Lisa

Karel Zwakhalen, donderdag 5 oktober 2017
Tea Lanchava was opnieuw op bezoek bij SV Schaesberg. Ze vertelde over Grootmeester Eduard Gufeld en gaf les over patroonherkenning. Ze vergastte de deelnemers op zelfgemaakt Georgisch gebak.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 > »